Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 140 g temnega sladkorja muskovado
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl repičnega ali sončničnega olja
  • 4 jajca
  • 3 neolupljena jabolka
  • 100 g orehov

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 50 g temnega sladkorja muskovado
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 200 g sirnega namaza ali kremnega sira
  • maščoba za modla

Priprava

1.

Jabolka operemo in jih grobo naribamo, orehe pa grobo nasekljamo. Pečico segrejemo na 150 °C. Dva tortna modla premera 20 cm premažemo z maščobo in obložimo s papirjem za peko. V veliko skledo damo moko, cimet, sodo bikarbono in sestavine zmešamo z obema vrstama sladkorja, ki morata biti brez grudic. Dodamo olje, jajca in jabolka ter vse dobro premešamo. Vmešamo še orehe, nato pa testo razdelimo v oba modla in pečemo približno 45 minut; pecivo je pečeno, če je lesena palčka, ki jo zapičimo v biskvit, čista. Biskvit nekaj minut ohlajamo, nato ga odstranimo iz modla in popolnoma ohladimo.

2.

Pripravimo še kremo tako, da vse sestavine stepemo in kremo nato ohladimo, da se zgosti, vendar je še vedno mazava. En biskvit premažemo s polovico kreme, ga pokrijemo z drugim biskvitom in premažemo s preostankom kreme.

34