Sestavine

  • 300 g fileja trske
  • 2 žlički koruzne moke
  • 2 žlički koruznega zdroba
  • 3 žlice sončničnega olja
  • ½ rdečega čilija
  • 12 listov bazilike
  • 3 žlice sojine omake
  • sok ½ limete
  • 100 g tajskega dišečega riža
  • sol
  • poper
  • listi bazilike za posip
  • krhlji limete, ko postrežemo

Priprava

1.

Ribje fileje narežemo na 5 x 10 cm velike kose in jih osušimo s papirnato brisačko. V krožniku zmešamo moko in zdrob ter začinimo s soljo in poprom. V pripravljeni mešanici povaljamo kose trske.

2.

V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 5 do 8 minut cvremo ribje palčke. Vmes jih večkrat obrnemo. Pečene odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Shranimo na toplem.

3.

Ponev obrišemo s kuhinjsko brisačko, vanjo vlijemo preostalo žličko olja in segrejemo. Dodamo na rezinice narezan čili in ga pražimo kakšno minuto. Ponev odstavimo z ognja in čiliju dodamo še natrgane liste bazilike, sojino omako in limetin sok.

4.

Riž skuhamo po navodilih z embalaže (10 do 12 minut). Dobro ga odcedimo in postrežemo z ribjimi palčkami, pikantno omako, krhlji limete in lističi bazilike.

21