Sestavine

  • 400 g krompirja za peko
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici belega kruha
  • 2 fileja bele ribe (npr. osliča, trske ...)
  • 1 žlica moke
  • 1 razžvrkljano jajce
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olja za pekač

grahov pire z meto

  • 150 g zamrznjenega graha
  • metini lističi
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in ga narežemo za pomfrit. Solimo ga in povaljamo v 2 žlicah oljčnega olja. Razporedimo ga na pekač z neoprijemljivim dnom, ki ga premažemo z oljem, in v pečici pečemo 20 minut. Med peko ga enkrat obrnemo.

2.

Rezine kruha svetlo opečemo in jih v sekljalniku hitro zdrobimo v drobtine. Ribo solimo, povaljamo v moki, otresemo odvečno moko, povaljamo v razžvrkljanem jajcu in nato še v drobtinah. Panirane ribe položimo na pekač poleg krompirja in oboje pečemo še 20 minut, da se krompir in riba lepo zapečeta.

3.

Preden so ribe in krompir pečeni, vsujemo zamrznjen grah v vrelo vodo, dodamo nekaj lističev mete in ga kuhamo 3 do 4 minute. Odcedimo ga in pretlačimo. Vmešamo kislo smetano, solimo, popramo in postrežemo s hrustljavo ribo in krompirjem.

Nasvet

Tudi koščke piščančjega fileja lahko paniramo s svežimi kruhovimi drobtinami in spečemo skoraj brez olja. So veliko bolj zdravi kot ocvrti in otroci jih obožujejo.

23