Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo
Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2018
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 350 g polnozrnatih peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 250 g malih kroglic mocarele
- 100 g črnih oliv
- 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip
Priprava
V velikem loncu pristavimo obilo vode, jo solimo, in ko zavre, vanjo vsujemo testenine. Skuhamo jih po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko so kuhane, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo. Peresnike oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo. Pomešamo jih z žlico oljčnega olja.
V suhi ponvici nežno popražimo pinjole. Pesto razredčimo z 2 žlicama vode od kuhanja testenin in ga zmešamo s testeninami. Paradižničke in kroglice mocarele prerežemo na pol in jih prav tako pomešamo s testeninami. Dodamo še izkoščičene črne olive.
Testenine posujemo s pinjolami in lističi bazilike ter ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.