Sestavine

  • 350 g polnozrnatih peresnikov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 250 g malih kroglic mocarele
  • 100 g črnih oliv
  • 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip

Priprava

1.

V velikem loncu pristavimo obilo vode, jo solimo, in ko zavre, vanjo vsujemo testenine. Skuhamo jih po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko so kuhane, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo. Peresnike oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo. Pomešamo jih z žlico oljčnega olja.

2.

V suhi ponvici nežno popražimo pinjole. Pesto razredčimo z 2 žlicama vode od kuhanja testenin in ga zmešamo s testeninami. Paradižničke in kroglice mocarele prerežemo na pol in jih prav tako pomešamo s testeninami. Dodamo še izkoščičene črne olive.

3.

Testenine posujemo s pinjolami in lističi bazilike ter ponudimo.

1