Glaziran ananas s cimetovo skuto

Glaziran ananas s cimetovo skuto
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- lupina in sok 1 limete
- 2 žlici tekočega medu
- 2 ščepca mletega cimeta
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički presejanega sladkorja v prahu
- 200 g nemastne pretlačene skute
- 2 žlički masla
- 1 sveži ananas
Priprava
Limetin sok in naribano lupino pol limete zmešamo z žlico medu, ščepcem cimeta in muškatnim oreškom. Omako prihranimo. Sladkor v prahu in ščepec cimeta vmešamo v skuto. Ananasu obrežemo lupino, ga narežemo na 8 krhljev in odrežemo še stržen.
Maslo in drugo žlico medu segrejemo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo ananas in ga na visoki temperaturi ob pogostem obračanju pražimo 8 minut, da se karamelizira. Dolijemo začinjeno limetino omako, zavremo in ananas nekaj sekund obračamo, da se glazira v omaki. Glazirani ananas takoj postrežemo s cimetovo skuto. Jed okrasimo z rezanci preostale limetine lupine.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.