Sestavine

testo

  • 500 g krompirja
  • 30 g masla
  • 150–200 g moke
  • 1 jajce
  • sol

nadev

  • 300 g suhega fižola
  • 2 jajci
  • 1 dl goste smetane
  • sol
  • aluminijasta folija
  • olje za premaz

Priprava

1.

Fižol čez noč namočimo, naslednji dan pa skuhamo. Krompir operemo in neolupljenega skuhamo. Še toplega olupimo in pretlačimo. Solimo, dodamo maslo, in ko se ohladi, še jajca in moko. Na hitro zgnetemo v testo.

2.

Nadev pripravimo tako, da fižol pretlačimo, ga zmešamo z jajcem in smetano ter rahlo solimo.

3.

Testo položimo na z oljem namazano aluminijasto folijo in ga razvaljamo v pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, s pomočjo folije zvijemo in s folijo vred približno 20 minut kuhamo v slani vodi. Kuhane štruklje narežemo na rezine in postrežemo kot glavno jed h kislemu zelju z ocvirki.

4