Sestavine

  • 200 g stročjega fižola
  • 200 g kuhanih sojinih zrn
  • 400 g kuhanega belega fižola
  • ½ rdeče čebule
  • sok 1 limone
  • ščepec sladkorja
  • 1 žlička maka
  • 85 g sira feta
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Čebulo drobno nasekljamo, sir pa nadrobimo. Stročji fižol očistimo in prečno razpolovimo. Stresemo ga v posodo z vrelo slano vodo in kuhamo 3 minute, da se zmehča. Nato ga odcedimo, damo pod tekočo hladno vodo in spet odcedimo. Stresemo ga v skledo in zmešamo z belim fižolom, sojo in čebulo.

2.

Dodamo limonov sok, sladkor, mak in sol ter poper in zmešamo. Posujemo s sirom in razdelimo na krožnike ali v plastične posodice, če bomo malico odnesli v službo.

25