Čokoladni srčki

Čokoladni srčki
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2009
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
testo
- 18 dag gladke moke
- 18 dag masla
- 7 dag sladkorja v prahu
- 9 dag naribanih orehov
- 1 rumenjak
- žlička cimeta
- zavitek vaniljevega sladkorja
nadev
- 15 dag lešnikovega namaza
- čokoladna in beljakova glazura
Priprava
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.
Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.
Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.
Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.
Beljakova glazura
Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.