Sestavine

piškotna osnova

  • 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
  • 125 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 100 g kokosove moke
  • 50 g sesekljanih mandljev (po želji)

vaniljeva krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 5 žlic sladke smetane
  • 3 žlice praška za vaniljevo kremo
  • 200 g sladkorja v prahu

čokoladni preliv

  • 150 g temne čokolade
  • 50 g masla

Priprava

1.

Najprej pripravimo piškotno osnovo. Kvadraten pekač s stranico 20 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. V skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, stopimo maslo s sladkorjem in kakavom. Medtem večkrat premešamo, da nastane gladka mešanica. Vtepemo razžvrkljano jajce in stepamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti. Odstavimo in vmešamo piškotne drobtine, kokosovo moko in po želji tudi mlete mandlje. Nato mešanico razporedimo v pekač, jo pritisnemo ob dno in za 10 minut postavimo v hladilnik.

2.

Za srednjo plast pripravimo vaniljevo kremo. Skupaj stepemo maslo, smetano in prašek za vaniljevo kremo, da dobimo svetlo in penasto zmes, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ga dobro vmešamo. Vaniljevo kremo namažemo na piškotno osnovo in še za 10 minut postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti.

3.

V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo, mešanico namažemo na ohlajeno sladico, jo spet postavimo v hladilnik in počakamo približno 2 uri, da se čokolada popolnoma strdi. Sladico vzamemo iz pekača, jo narežemo na kocke in postrežemo.

Nasvet

Narežemo lahko tudi majhne kockice in jih postrežemo kot drobne slaščice.

1