Sestavine

testo

  • 250 g masla
  • 200 g temne čokolade
  • 500 g moke
  • 500 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 žlička jedilne sode
  • ½ žličke soli
  • 2 veliki jajci
  • 200 g navadnega jogurta
  • 400 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
  • rdeča barva za živila (po želji)

krema

  • 200 g polnomastnega kremnega sira (sobne temperature)
  • 250 g zmehčanega masla
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • žele bomboni v obliki srčkov za okras
  • maslo za premaz

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 ° C. Pripravimo prvo polovico testa. V kozici počasi stopimo polovico masla in polovico čokolade. V veliki skledi zmešamo polovico moke s polovico sladkorja, kakava, sode in četrt žličke soli. V kuhinjskem strojčku gladko zmešamo jajce s polovico jogurta in polovico rdeče pese. Zavremo 1,5 dl vode in namastimo dva modla premera 20 cm.

2.

Zmes z rdečo peso dodamo suhi zmesi z moko in prilijemo stopljeno čokoladno zmes. Dodamo še vročo vodo in vse dobro premešamo. Dodamo še toliko rdeče jedilne barve (če želimo), da dobimo želeni barvni odtenek, in maso razporedimo v dva modla. Pečemo približno 25 minut. Z leseno palčko preverimo, ali je biskvit pečen; palčka mora biti suha, ko jo izvlečemo. Pustimo, da se biskvit na rešetki popolnoma ohladi.

3.

Iz druge polovice sestavin na enak način pripravimo in spečemo še dva biskvitna oblata.

4.

V skledi na hitro stepemo kremni sir in maslo, nato v zmes dobro vtepemo sladkor v prahu in vaniljevo aromo. Z malo kreme sestavimo vse štiri ohlajene testene oblate, s preostalo kremo pa vrtinčasto namažemo celotno torto in jo okrasimo s srčastimi žele bomboni. Za nekaj časa jo postavimo na hladno (vendar ne v hladilnik), da se malo učvrsti, preden jo postrežemo.

40