Sestavine

  • 7 jajc
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 140 g drobno mletih mandljev
  • ščepec soli
  • tortni model premera 24 cm
  • maslo za model

krema

  • 120 g masla
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja v prahu

Priprava

1.

Tortni model premera 24 cm namažemo z maslom in ga postavimo na hladno. Rumenjake ločimo od beljakov in jih penasto stepemo s kristalnim sladkorjem.

2.

Čokolado raztopimo v vodni kopeli. Zmešamo jo s polovično količino mandljev, potem pa vmešamo v rumenjakovo zmes. Beljake stepemo s soljo v trd sneg in vanj previdno vmešamo preostale mandlje. Na koncu vmešamo v rumenjakovo zmes še sneg, nato pa tortno maso napolnimo v pripravljen model.

3.

Čokoladno torto brez glutena pečemo na spodnjem vodilu v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 1 uro. Vzamemo jo iz pečice in počakamo, da se ohladi.

4.

Medtem pripravimo kremo. Maslo in čokolado raztopimo v vodni kopeli. Vmešamo jajce in sladkor v prahu, nato pa kremo ohladimo. Torto vzamemo iz modla. V sredini jo prečno prerežemo, spodnji del namažemo s kremo in pokrijemo z zgornjim oblatom. Površino in obod torte premažemo še s preostalo kremo in torto poljubno okrasimo.

16