Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem

Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje
Priprava
Buče in krompir dobro operemo, očistimo in olupimo ter narežemo na koščke. Zelenjavno jušno osnovo ali vodo zavremo. Istočasno stresemo v vrelo tekočino narezane buče in krompir ter kuhamo približno 15 minut. Nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho in solimo.
Kot jušni vložek ponudimo kuhan kostanj. Juho potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.
© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.