Sestavine

testo

  • 150 g bele moke
  • 50 g polnozrnate moke
  • 100 g masla
  • ščepec soli
  • mlačna voda po potrebi

nadev

  • ½ čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 manjše bučke (pribl. 500 g)
  • 3 jajca
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 5 žlic mleka
  • 80 g sira roquefort
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V skledi zmešamo obe vrsti moke, dodamo ščepec soli in maslene kosmiče ter s prsti vdelamo maslo v moko. Dodamo le toliko vode, da lahko vgnetemo testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.

2.

Čebulo olupimo, drobno sesekljamo in jo na vročem oljčnem olju zarumenimo. Bučke operemo in zelo grobo naribamo. Dodamo jih čebuli, dušimo približno 5 minut in jih občasno premešamo. V večji skledi stepemo jajca s smetano in mlekom, dodamo na večje koščke zdrobljen roquefort, nato primešamo še zdušene bučke. Zmerno solimo in popramo ter dobro premešamo.

3.

Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo in z njim obložimo model za pite premera 28 cm. Odvečno testo ob robu modla odrežemo in dno testa večkrat prebodemo z vilicami. Pripravljen nadev razporedimo po testu in pito postavimo v pečico. Pečemo jo 30 do 35 minut in postrežemo toplo.

3