Sestavine

  • 4 listi blitve
  • 250 g lisičk
  • 100 g pora
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • 4 kapesante (jakobove pokrovače)
  • oljčno olje
  • vejica rožmarina

omaka

  • 50 g masla
  • nekaj nitk žafrana
  • 2 dl sladke smetane
  • 0,5 dl penine

Priprava

1.

Blitvo blanširamo v vreli vodi in jo takoj po blanširanju položimo v ledeno hladno vodo, da ohrani lepo zeleno barvo. Por operemo, narežemo na tanke rezine in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo očiščene in natrgane lisičke, solimo, popramo in dodamo nasekljan peteršilj.

2.

Očiščene kapesante na hitro opečemo na oljčnem olju, ki smo mu dodali rožmarin. Na suhe blitvine liste položimo lisičkin nadev, na sredino položimo še kapesanto ter zavijemo. Zvitke pečemo v pečici 8 minut na temperaturi 160 °C.

3.

Omako pripravimo tako, da v kozici raztopimo maslo, mu dodamo žafran in sladko smetano ter pokuhamo, da dobimo gosto omako. Na koncu dodamo še penino in po potrebi solimo.

4.

Blitvine zvitke prerežemo na polovico. Na krožnik damo najprej omako, nanjo položimo zvitke in jed po želji okrasimo.

16