Biskvit z marmelado
Iz rubrike Otroci kuhamo

Biskvit z marmelado
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2012
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
Naša kuharica, štiriletna Laura, mamici z veseljem pomaga pri kuhanju, predvsem pri ubijanju jajčk. Tokrat je s štirimi jajčki pripravila biskvit z marmelado in se še s toplim sladkala kar med fotografiranjem – nihče ni imel srca, da bi malo sladkosnedko pri tem ustavil!
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička masla za model
- 1 žlička moke za model
- 1 kozarček najljubše marmelade
- sladkor v prahu za posip
Priprava
1. Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Model namaži z maslom in potresi z moko. V večjo skledo daj jajca, sladkor in vaniljev sladkor.

2. Z električnim mešalnikom stepaj tako dolgo, da se količina mase podvoji in postane penasta. Dodaj moko in pecilni prašek ter ponovno zmešaj.

3. Maso zlij v namazan model in prosi odraslega, da ga prestavi v segreto pečico in temperaturo zniža na 180 °C. Med peko ne odpiraj pečice. Po dvajsetih minutah ugasni pečico in pusti biskvit pri priprtih vratih v pečici še 10 minut.

4. Biskvit vzemi iz modla, in ko se malo ohladi, prosi odraslega, da ga vzdolžno prereže na pol. Prerezano polovico na debelo namaži z marmelado in biskvit ponovno sestavi. Posuj ga s sladkorjem v prahu in nareži na rezine.

© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.