Ajvar iz pečenih paprik
Najboljši ajvar je domač.
Ajvar iz pečenih paprik
Najboljši ajvar je domač.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2012
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
KOLIČINA: 5 kg ajvarja
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 5 kg rdečih paprik (sladkih ali pekočih, po želji)
- 5 dl olja
- sol
Priprava
Paprike operemo in dobro osušimo. Spečemo jih na plošči štedilnika, v pečici ali na žaru. Pečene pokrijemo in ko se ohladijo, olupimo in očistimo semenje. Pustimo jih, da se odcedijo, nato jih zmeljemo v mesoreznici ali v sekljalniku.
V večji posodi pomešamo zmlete paprike s 0,5 dl olja in zmes, ob pogostem mešanju, segrevamo na zmernem ognju. Med kuhanjem ajvarja postopoma dolivamo preostalo olje. Kuhamo ga 40 do 60 minut, nato ga solimo. Kozarce segrejemo v pečici, napolnimo z vročim ajvarjem in takoj dobro zapremo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.