Priprava kuskusa
piše: uredništvo
30V: Kako naj pripravim kuskus, da ne bo preveč razmočen ali preveč suh?
O: Po navadi so navodila za pripravo na embalaži, toda največkrat se res zgodi, da jo po prvi pripravi kuskusa zavržete, preostanek surovega kuskusa pa spravite v kakšno posodo. Priprava kuskusa je zelo preprosta in si jo boste z lahkoto zapomnili. Za štiri osebe prelijte 25 dag kuskusa s 3 dl vrele vode ali juhe. Dobro premešajte, nato pa skledo s kuskusom prekrijte s plastično kuhinjsko folijo in pustite stati 5 minut, da kuskus nabrekne. V tem času bi kuskus moral popiti vso tekočino, zato folijo odstranite, zrna kuskusa pa zrahljajte z vilicami. Če se vam zdi, da je preveč suh, ga prelijte z malo oljčnega olja ali ga obogatite z maslom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.