Pekači za torte
piše: uredništvo
11
V: Zakaj se v nekaterih receptih za pripravo torte potrebuje cel navaden okrogel pekač za biskvit, ponekod moramo vzeti pa samo obroč in dno zapreti s papirjem za peko?
O: Vedno, kadar pečete torto, ki je nekako standardne velikosti (recimo premera 22 do 26 cm), uporabite klasičen okrogel model za torto. Tako boste vsaj vedeli, da boste imeli lepo enakomerno okrogel biskvit. Tisti raztegljivi obroč se po navadi uporablja samo za peko malih ali pa zelo velikih tort, kar je tudi njegova prednost. Vendar pa ga moramo nekako zapreti, da nam tekoče testo ne steče skozi katero pozabljeno luknjico, kar po navadi naredimo s papirjem za peko. Tak obroč je zelo praktičen pri sestavljanju že pečenega biskvita, ko biskvitne oblate mažemo s kremo, oblagamo s sadjem in sestavljamo. Z obročem lahko tudi obrežemo že pečen biskvit, če ni tako okrogel, kot bi moral biti. Ne glede na recept pa lahko pri peki biskvita uporabimo tisti tortni model ali obroč, s katerim smo najbolj navajeni delati.
© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.