Kuhanje poleti
piše: Tadeja Jelen
16V: Poletje je že tu in s tem tudi kuhanje v tem najbolj vročem letnem času. Kaj lahko poleg raznovrstnih solat in hitrih testenin poleti še pripravim za svojo družino?
O: Pri pripravi obrokov poleti je vodilo preprostost. Lahko izbiramo jedi, katerih priprava je hitra, ali pa za kuhanje uporabimo naprave, ki skrajšujejo čas kuhanja; recimo žar, lonec na pritisk, indukcijsko kuhalno ploščo in mikrovalovno pečico. Poleti uživamo več hladnih jedi, med drugim tudi juh. Namesto smetane lahko v mnogih receptih uporabimo jogurt, ki je veliko bolj osvežilen. Skuhamo lahko enolončnice s svežo zrelo zelenjavo iz vrta ali s tržnice, ki jih pripravimo v večjih količinah in jih zamrznemo. Poleg toplih jedi se poleti priležejo tudi različni hladni prigrizki in sendviči z veliko sveže zelenjave. Na splošno imamo poleti priložnost uživati veliko sadja in zelenjave, ki ju lahko samo na hitro pokuhamo ali pa popečemo, zato to dobro izkoristimo! Odreči se nam ni treba niti pecivu, ki ga lahko pripravimo iz sadja, skute, sladoleda, piškotov, jogurta ali stepene smetane. Seveda pa ne pozabimo na veliko tekočine, ki jo moramo zaužiti. Pripravimo si lahko sveže sadne sokove ali pa pijemo ohlajen čaj. Receptov za sladkosnede to poletje ne bo težko najti, dobite jih namreč v naši posebni tematski izdaji Poletne slaščice in napitki!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.