Kako uporabimo vaniljev strok

Kako uporabimo vaniljev strok
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2012
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- vaniljev strok
Priprava
Vaniljev strok položimo na desko in ga s hrbtno stranjo majhnega noža sploščimo.

Vaniljev strok s konico noža po dolžini prerežemo na pol.

S hrbtom noža potegnemo po stroku in postrgamo semena.

S prsti potegnite po nožu, da se semena naberejo pri konici. Stroka ne zavržemo, ampak ga uporabimo za domač vaniljev sladkor.

© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.