BBQ učne urice pri Simonu

V Notranjih Goricah pri Simon's BBQ bo potekala mala šola dimljenja.

Preberi več

Največje BBQ prvenstvo na svetu

American Royal World Series of Barbecue se imenuje največje prvenstvo BBQ na svetu. V Kansas Cityju ga prirejajo že več kot 110 let ...

Preberi več

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!

Low&slow način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Preberi več

BBQ – kako začeti s počasno peko

V naših krajih je žar priljubljen že od nekdaj, a ga od nekdaj pripravljamo na svoj način. Poskusimo nekaj novega!

Preberi več

Šest korakov BBQ – kaj moramo delati prav

Pred več kot 20 leti, ko sem prižgal svoj prvi ogenj za BBQ, sem imel za sabo dve ali tri prebrane knjige in ...

Preberi več

Z BBQ je navdušil košarkarsko reprezentanco

Simon Ceglar, eden prvih in največjih mojstrov BBQ pri nas, razkriva, kako se zaljubiti v ta način priprave hrane.

Preberi več

Goveja bržola »prime rib«

Specialiteta, ki je lahko glavna zvezda vsake boljše pojedine.

Poglej recept

Ležerno, počasi in pri nizki temperaturi

Med prazniki čas teče počasi. Na ta način se lotimo tudi pripravljanja dobrot.

Preberi več

Račje prsi na način »reverse sear«

Račje prsi so premalokrat na naših jedilnikih. Svojo pojedino lahko popestrite z odličnim receptom, ki račje prsi popelje na raven dobrega steaka ali ...

Poglej recept

BBQ – ga resnično poznamo in razumemo?

Ste se kdaj spraševali, kaj pomeni »low and slow«, kaj je BBQ in kaj to ni, od kod sploh kratica BBQ?

Preberi več