Jestival okusov in umetnosti je poklon kulinariki in umetnosti, kjer na meniju lokalnih restavracij vedno kraljujejo domači kobariški štruklji. Tudi letos ne bo nič drugače. Kobariške štruklje in lokalne dobrote boste lahko poskusili 30. septembra na kobariškem trgu.
Poleg kulinaričnih okušanj je Jestival močno povezan z umetnostjo, ki si jo na Jestivalu lahko ogledate v sklopu tržnice, kjer se predstavljajo lokalni ponudniki različnih obrti. Nahranite svojo dušo in telo ter obiščite Jestival.
© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.