4. Festival slovenskih sirov
8. oktober
Kongresni center Brdo pri Kranju
Združenje kmečkih sirarjev Slovenije ponovno organizira tradicionalni Festival slovenskih sirov, ki se bo letos odvijal že četrtič. Namenjen je širjenju poznavanja kakovosti in raznolikosti slovenskih kmečkih in obrtnih sirov.
Letošnji, 4. Festival slovenskih sirov bo potekal v torek, 8. oktobra 2024, od 12. do 19. ure v prostorih Kongresnega centra Brdo.
Letos je festival še posebej »svež«. Poudarek je namreč na mladih prevzemnicah in prevzemnikih sirarskih kmetij ter na mladih, ki so prevzeli vodenje gostiln.
Dan pred festivalom, 7. oktobra 2024, bo potekal posvet »Zgodbe mladih sirark in sirarjev« , na katerem bomo spoznali šest mladih prevzemnikov mlečnih oziroma sirarskih kmetij ter se posvetili težavam, s katerimi se soočajo. Na festivalu pa bodo trije mladi kuharski mojstri, prevzemniki gostiln oziroma restavracij, ponujali sirne prigrizke.
Dodatno svežino bosta prispevali tudi dve delavnici z naslovom »Sir in pivo«.
Več informacij poiščite na tej povezavi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.