Danes kuhamo
Modrosti poširanja
piše: Barbara Slivnik
Poširanje je klasična kulinarična tehnika, pri kateri nežnejša živila kuhamo v tekočini tik pod vreliščem, med 75 in 90 °C. Seveda so se je domislili Francozi. Le kdo drug bi naredil pravo malo znanost iz lonca še ne vrele vode!
Preberi več
maj 2022
- Za vsakogar nekaj
- Perutničke za žaru
- Modrosti poširanja
- Na kratko o bobu
- Piknik z otroki
- Nostalgične sladice
- Hiša Linhart

Preberite
Veliko obdarovanje naročnikov
Ob 27. rojstnem dnevu revije Dober tek bomo vsak mesec do konca leta 2022 izžrebali naročnika, ki bo prejel cvrtnik na vroči zrak ...
Preberi večGrah
Zaradi njegove hranilne »moči« so v rimskem cesarstvu z grahovo juho hranili gladiatorje, sužnje in delavce, v srednjem veku so ga uporabljali kot ...
Preberi večRevija Dober tek
Naroči se
Uspešnica!
Pica doma!
Vroča, čudovito dišeča, ravno prav hrustljava, pa še sočno-sladkast okus paradižnikove omake, popolno stopljen sir in drugi najljubši dodatki ... se vam že cedijo sline? Nova tematska izdaja Pica doma vas bo vodila pri pripravi popolne pice, ob kateri boste vedno znova uživali z domačimi.
Poglej
Kako doživljamo vino, je odvisno od številnih dejavnikov; od tega, iz katere regije prihajamo, do tega, s katerimi vini smo se najprej srečali, predvsem pa od števila različnih vin, ki smo jih okusili, ter seveda kako temeljito smo se jim posvetili, koliko smo poslušali druge izkušenejše pivce, vinarje, poznavalce.
Darko Petelin
Kuharski nasvet
Zdrav prigrizek za na pot
Pripravite ovsene ploščice z oreščki in suhim sadjem, ki so bolj zdrava in tudi cenejša alternativa kupljenim. Namesto gaziranih pijač na pot vzemite ohlajen čaj, sladkarije pa naj zamenja sadje.
Preberi več