• 0Shopping Cart
Dober Tek
  • Recepti
  • Priročnik
    • Kuharski nasveti
    • Kuharske tehnike
    • Slovarček
  • Zgodbe
  • Dogodki
  • Revija
  • Trgovina
  • Vpiši iskalni niz
  • Menu
NAROČI SE NA REVIJO

Naroči se in privarčuj!

NAROČI SEPODARI

Vrsta jedi

Predjedi

Juhe in enolončnice

Solate

Glavne jedi

Poglej več…

Kruh in slano pecivo

Kruh in krušno pecivo

Slane pite, pice in pogače

Slani zavitki

Slano pecivo

Posebne priložnosti

Zabava

Piknik

Žar

Rojstni dan

Sladice

Torte in kolači

Pite

Sladice na žličko

Ledene sladice

Poglej več…

Nacionalne kuhinje

Slovensko

Italijansko

Francosko

Srednjeevropsko

Poglej več…

Letni časi

Pomlad

Poletje

Jesen

Zima

Prazniki

Zahtevnost

Za otroke

Glavna sestavina

Hitro in enostavno

Posebne diete

Osnove

4 ure

Lepljiva svinjska rebrca na žaru

24

9

bezgovih

Enostavno

Rabarbarina marmelada z ingverjem

13

O hrani

Sladoled

0

Danes kuhamo

45 min

Jagodna zloženka z bezgovim sirupom

5

35 min

Piščančje prsi, polnjene s špinačo in feto

20

20 min

Krompirjeva solata z drobnjakom in jogurtom

16

1 ura 15 min

Zdrav bananin sladoled z arašidovim maslom

1

20 min

Brancin na žaru z lahko omako

20

Popolne slaščice

piše: Barbara Slivnik

Gotovo se ne gre bati, da bi z menijev na domačih praznovanjih izginile klasike, kot so breskvice, rumove kroglice, linški piškoti, ladjice z vaniljevo kremo in madžarica, a trendi kažejo, da se nabor drobnih slaščic pomika k novim oblikam.

Preberi več

Zelenjavne sladice

Prve češnje

Ribji meni

9

bezgovih

junij 2023

  • Poletje je tu
  • Žar za pogumne
  • Najlepše poletne slaščice
  • Zvezde zelenjavnega vrta
  • Vinska osvežitev: pinela in zelen
Poglej

Preberite

Ujemanje testenin in omak

Različne oblike testenin niso nastale kar tako, ampak zato, da bi se ujemale z različnimi vrstami omak.

Preberi več

Nemčija vabi

Nemška turistična organizacija si tudi v letu 2023 prizadeva okrepiti odnose med državama in slovenske popotnike vabi k obisku številnih destinacij s pestrimi ...

Preberi več

Palamida – roparska lepotica

Prav na vsako vrsto rib, ki sem jih kdaj jedel, me vežejo prijetni spomini, in ko jo pripravljam, se spominjam dogodkov, družb, okusov ...

Preberi več

Revija Dober tek

Naroči se

Dogodki

Ljubljana

9.

junij

9. Salon Penečih vin

vinski festival

Vabljeni v družbo elegantnih mehurčkov! V petek, 9. junija 2023, bomo v čarobnem vrtu Lili Novy v Ljubljani med 15.00 in 21.00 uro uživali v izjemnih penečih vinih 30 slovenskih ...

Goriška brda

10.

junij

DOK – Dnevi Odprtih Kleti

vinski festival

Dragi ljubitelji rebule in drugih okusov vrhunskih briških vin! V Brdih bomo 10. in 11. junija znova lahko prisluhnili zgodbam vinskih kleti, izkusili umetnost kletarjenja in začutili ljubezen do trt. ...

Novo!

Pristno italijansko

Kulinarika naših bližnjih sosedov je ena najbolj poznanih in najbolj priljubljenih na svetu. Zakaj je tako, bomo odkrivali z našo novo tematsko izdajo Pristno italijansko, v kateri boste poleg številnih znamenitosti in pestrih anekdot spoznavali najboljše sestavine, ki predstavljajo temelj italijanske kulinarike, ter preizkušali odlične recepte z vseh koncev Apeninskega polotoka. Naučite se tudi vi kuhati kot italijanske none!

Poglej

Danes Vipavska dolina ni več destinacija za enodnevni obisk, zlahka jo odkrivamo dan za dnem: na voljo so degustacije vipavskih vin v kleteh, kjer z burjo prepihanega vipavskega pršuta in domačega kruha ne zmanjka zlahka, spoznavanje oljkarjev in sadjarjev, obisk turističnih kmetij, ki so nadgradile tradicijo osmic, domiselni vodeni ogledi, na katerih se kulturna dediščina prepleta z enogastronomijo in številni okusni dogodki.

Urška Petelin

Kuharski nasvet

Jagode, jagode

Sadeži morajo biti svetlo rdeče barve, čvrsti na dotik, ne smejo biti poškodovani in še najmanj plesnivi. Zeleni pecelj mora biti lepe zelene barve in čvrsto pritrjen na jagodo. Zrel sadež je ves enakomerno rdeč.

Preberi več

© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.

  • Kontakt
  • Splošni pogoji

Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.

Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.

Sledite nam

Prijavite se na novice

Pogoje zasebnosti si lahko preberete tukaj.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Scroll to top
Spletni piškotki
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več ...
V redu