piše: Barbara Slivnik
Če se bomo lahko konec septembra ozrli po policah, ki smo jih poleti zapolnili s kozarci in steklenicami doma pripravljenih shrankov, se bomo hvaležno priklonili naravi za darove, ki nam jih je naklonila. Tam bodo marmelade, pekmezi in džemi, sladko, kompoti, čežane, sirupi, sokovi pa sadna vina in likerji. Tam bodo kozarci zelenjave, zelišč in gob, namazi, čatniji, omake in pomake, morda kakšen bolj ali manj tradicionalen ferment in celo ribe. Tam bo ves svet okusov v malem, pa ne le okusov – spominov.
Preberi večTokrat se bomo pomudili v zahodnem delu Nemčije. Potovanje po nemških zveznih deželah Severno Porenje - Vestfalija, Porenje - Pfalška, Posarje in Hessen ...
Preberi večNa zabavah in praznovanjih nas vedno očarajo pladnji s slaščicami. Tokrat smo se posvetili sodobnim oblikam in okusom, ki nam jih je predstavila ...
Preberi večDanes je na trgovskih policah na voljo obilica industrijsko pripravljenih jušnih osnov (v kuharstvu se je zanje uveljavilo francosko poimenovanje fond) in koncentriranih ...
Preberi večRadovljica
24.
september
kulinarični festival
V Radovljici se bo v nedeljo 24. septembra med 10. in 17. uro odvijal 1. Festival brezglutenskih okusov s kar 20 ponudniki brezglutenskih izdelkov in bogatim spremljevalnim programom. S kolesom ...
Ljubljana
26.
september
kulinarični dogodek
Vabimo vas na dobrodelni kulinarični večer, kjer se bodo prepletli vrhunski okusi in solidarnost. Pet vrhunskih JRE chefov – Igor Jagodic, Marko Pavčnik, Martina Breznik, Marko Magajne in Jure Brložnik ...
Kobarid
30.
september
kulinarični dogodek
Jestival okusov in umetnosti je poklon kulinariki in umetnosti, kjer na meniju lokalnih restavracij vedno kraljujejo domači kobariški štruklji. Tudi letos ne bo nič drugače. Kobariške štruklje in lokalne dobrote ...
Kulinarika naših bližnjih sosedov je ena najbolj poznanih in najbolj priljubljenih na svetu. Zakaj je tako, bomo odkrivali z našo novo tematsko izdajo Pristno italijansko, v kateri boste poleg številnih znamenitosti in pestrih anekdot spoznavali najboljše sestavine, ki predstavljajo temelj italijanske kulinarike, ter preizkušali odlične recepte z vseh koncev Apeninskega polotoka. Naučite se tudi vi kuhati kot italijanske none!
PoglejPo enem mesecu smo se vse članice ožjega uredništva spet sestale v pisarni in ugotovile, da med pogovorom o utrinkih letošnjega poletja pripovedujemo predvsem o vonjavah in okusih, o tem, kaj smo nabirale in kaj prvič jedle.
Če je testo za mafine dovolj gosto, ga lahko v vdolbinice napolnite z žlico za sladoled, bolj tekoče testo pa napolnite v brizgalno vrečko z večjim gladkim nastavkom in z njim testo nabrizgajte v pekač.
Preberi več