Rojstvo Fala Slončka sega v leto 1920, ko so v francoskem mestu Strasbourg zaradi lokalnih potreb po kvasu razvili lastno proizvodnjo, ki je nato postala del velike Skupine Lesaffre. In prav ta kvas je prisoten v kar vsakem tretjem kruhu na svetu! Tudi sami ga radi uporabimo za celo kopico kvašenih slaščic.
Kvas Fala se je na slovenskih tleh ustalil že pred mnogimi leti in ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev, v zadnjih letih pa se je družina Fala povečala še za suhi kvas in kislo testo Fala. Jubileju v čast so pri blagovni znamki Fala ustvarili knjigo 100 let spominov in receptov Fala Slončka, v kateri boste poleg njihove zgodbe našli več kot 30 tradicionalnih receptov za peko kvašenih dobrot.

Z nekaj sreče lahko knjigo usvojite v nagradni igri, ki na Facebook strani revije Dober tek poteka vse do 14. februarja.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.